M lämnar majoriteten

ANNONS
|

Ännu en politisk kris verkar vara nära förestående på Orust. Lars-Åke Gustavsson är det tredje kommunalrådet sedan valet 2010, men för en månad sedan meddelade partiets fullmäktigegrupp att han inte längre åtnjuter något förtroende och bör lämna sin post. Samma uppmaning fick miljö- och byggnadsnämndens ordförande Bo Andersson.

I tisdags meddelade Gustavsson och Andersson att de sitter kvar på sina uppdrag, men lämnar partiet. Fram till valet 2014 tänker de verka som politiskt oberoende, något de anser sig ha stöd för från övriga partier i regnbågsalliansen.

Motreaktionen lät inte vänta på sig. Sent på tisdagskvällen bestämde Moderaterna sig för att lämna alliansen. Skälet som anges är att M inte känt sig delaktigt i det demokratiska arbetet inom gruppen.

ANNONS

Partiet uppmanar ännu en gång Lars-Åke Gustavsson och Bo Andersson att kliva av sina förtroendeuppdrag. Båda ska tidigare ha skrivit på en kandidatförsäkran där de lovat att lämna över sina uppdrag om de lämnar partiet eller inte längre har partigruppens förtroende.

ANNONS