Skåla in det nya året i din snyggaste regnponcho.
Skåla in det nya året i din snyggaste regnponcho. Bild: Stefan Berg

Möt 2018 i regn och plusgrader

Västkustborna får bära regnkappa över festblåsan och skydda champagneflaskan med ett paraply. Västra Götaland lever upp till sitt rykte och ringer antagligen in det nya året med gråa moln och regnväder.

ANNONS
|

– Den senaste prognosen är inte så munter tyvärr, säger Christoffer Hallgren, meteorolog hos Foreca, när han kommenterar Västra Götalands nyårsväder.

Västsverige kan antagligen glömma vinterkyla när 2017 slår om till 2018. Temperaturen kommer att ligga på två till fem grader och hela området ser ut att omges av grå himmel och blött väder.

– Om vi fokuserar på tolvslaget på nyårsafton är det mest sannolikt att det blir molnigt med ett regnområde som passerar, säger Christoffer Hallgren.

Kör till Värmland istället för snö

Regn och moln utgör tyvärr inte det bästa vädret för att gå ut och titta på nyårsfyrverkerierna. Dels är inte inte gott att stå ute och bli blöt, och dels syns inte fyrverkerierna lika bra. Det blir visserligen inte dimmigt eller disigt, men klart väder är bättre för siktens skull enligt, Christoffer Hallgren.

ANNONS

Om man absolut ska ha vinterkänsla på nyår tipsar han om att hoppa in i bilen och köra från västkusten.

– Om man vill ha snötäcke får man dra upp till Värmland. Om man däremot vill ha klart väder på natten får man ta sig söderut istället – enligt prognosen har man bäst chans till klart väder i Skåne eller Blekinge.

En strimma av hopp

Men vädret är inte hugget i sten. Göteborgarna kan hålla tummarna och hoppas att vädret hinner ändra sig under de få dagarna som det är kvar till nyårsafton.

– Den lucka i Blekinge och Skåne skulle kunna dra upp mot Västra Götaland, då skulle det spricka upp över länet lite mer, säger Christoffer Hallgren.

ANNONS