Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Många trafikolyckor under lördagen

Räddningstjänsten hade fullt upp under lördagen på flera platser i länet efter att många olyckor inträffat. Det hala väglaget låg bakom de flesta av olyckorna. – Det har varit en hektisk dag, säger Niklas Ignell, inre befäl vid SÄRF.

Runt om i Västsverige inträffade flera olyckor under lördagen. Räddningstjänsten i Södra Älvsborg arbetade febrilt under dagen med att rycka ut till alla olyckor. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har varit en hektisk dag, vi har säkert haft 15 olyckor under dagen. Men ingen av olyckorna har varit allvarliga som tur är, säger Niklas Ignell, inre befäl vid SÄRF. 

Enligt honom har det varit väldigt halt i området under dagen, vilket har orsakat den stora mängden olyckor. 

Allvarlig dödsolycka

Under lördagsmorgonen inträffade dock en allvarlig olycka på E20 mellan Nossebro och Vara där en lastbil krockade med en personbil. Föraren till personbilen avled till följd av olyckan. Vägen stängdes av under flera timmar då bärgningsarbetet pågick.

LÄS ÄVEN: Man död efter krock med lastbil

Flera av olyckorna inträffade på olika delar av riksväg 40, där det har varit mycket halt under dagen. Bland annat voltade en bil av vägen utanför Borås. 

Olyckorna fortsatte under kvällen

Olyckorna fortsatte att ramla in till räddningstjänsten i regionen under lördagskvällen. I centrala Borås krockade två bilar vid sex-tiden. Olyckan var av lättare grad men två personer fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll. 

Under dagen har det varit halt även norr om Göteborg och på Orust har flera trafikolyckor inträffat. På dagen krockade en bilist med en älg. Föraren klarade sig utan skador. 

Senare på kvällen inträffade ytterligare en olycka på Orust på väg 744 utanför Svanesund. 

– Det är två bilar som har krockat, men det är inga personskador. Bilarna har kommit lite nära varandra. Det blir stopp en liten stund medan räddningstjänst är där, säger Hans Blom, inre befäl vid räddningstjänsten Orust. 

LÄS ÄVEN: Då kommer snön tillbaka 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.