Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Många olyckor i halkan

Det är mycket halt på vägarna i Västsverige. Flera olyckor har skett under torsdagskvällen och värst drabbat är E45, lyckligtvis utan allvarligare skador.
– Jag vill be folk som ska ut i trafiken att köra vackert, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl i region Väst.

Under torsdagskvällen har telefonsamtalen strömmat in till SOS Alarm. Trafikolyckor rapporteras från flera platser längs E45. Även området runt Borås och Ulricehamn ska ha drabbats av blixthalka och flera olyckor har inträffat på riksväg 40.

– Det är väldigt, väldigt halt på vägarna. Det är den uppgift som vi får från alla, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

På E45 har det skett fyra olyckor mellan södra Skepplandamotet och Lödöse. Vid Marieholm har ambulans tillkallats efter att en bil kört in i räcket i norrgående riktning.

Vid tågviadukten i Hjällbo står en bil, som enligt polisen verkar ha kört in i ett räcke, still.

Trots de många olyckorna verkar skadeläget vara lindrigt.

– Som tur är så verkar det än så länge, vi har ju inte fått återkoppling från alla olyckor, som att vi inte har någon allvarligt skadad person under kvällen och eftermiddagen, säger Ulla Brehm. Det verkar som att man kör försiktigt, men många har kanat av vägbanan. Andra har kanat in i bilar som redan fått stopp.

Vid 22-tiden skedde en singelolycka på E20 norr om Nääsmotet. En personbil körde in i mitträcket, och blev stående illa. Ingen ska ha skadats i olyckan.

– Vi har spärrat av just nu i väntat på att bilen kan bärgas. Det har varit totalstopp, men vi kan nog släppa på trafiken om ungefär tio minuter, sa Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg klockan 22.30.

Mest läst