Lockade hem småflickor - åtalas för sexbrott

En man i 20-årsåldern misstänks för att ha lurat med sig två flickor i grundskoleåldern till sin lägenhet - den ena av dem ofredade han sexuellt. Dessutom ska han vid minst fem tillfällen försökt locka med sig ytterligare en flicka i samma ålder. Nu åtalas mannen.

ANNONS
|

Den misstänktemannen bor i en ort i Skaraborg och händelserna, somhan nu åtalas för, ska i huvudsak ha inträffatunder våren 2017.

I majska en flicka i grundskoleåldern,tillsammans med en kompis som är granne till gärningsmannen,ha följt medmannen hem. Ibostaden ska mannen ha velatleka "kittelleken" med dem som gick ut på att barnen skulle blunda.I samband med det ska han ha tafsat på flickan.

Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande, men nekar till gärningen. Han bekräftar att barnen har varit hemma hos honom och att de ska ha lekt, men enligt honom ska han bara ha kittlat dem på magen och halsen.

ANNONS

– Han har en granne som har en son som ofta ärhemma hos honom och spelar på hans dator. Kontakten med flickan har sketti samband med detta.Han har inte gjort något brottsligt,säger mannens advokat PeterFalck.

Lurades med och hölls fast

Nästa händelse skedde strax före Valborg. Då ska mannen halurat en annan flicka i grundskoleåldernatt följa med honom hem genom att säga att han kände hennes pappa och att vänner till flickan fanns hos honom. När de kom till lägenheten fanns inga andra personer där.

Mannen ska då habett flickan att lägga sig i sängen och därefter har han lagt sig ovanpå henne för att hindra henne från att gå därifrån. Flickanlyckades dock komma undan och sprang från lägenheten.

Mannen åtalas i det här fallet för olaga frihetsberövande. Han förnekar att något brott skaha ägt rum. Enligt honom har flickan varit hemma hos honom och lekt, men han ska då enbart ha kittlat henne, inte lagt sig på henne.

– Han har inte gjort sig skyldig till brott. Det här handlar inte om obekanta barn som han har plockat hem. Flickan känner den här grannen och vid ett tillfälle har hon fått stanna i lägenheten i väntan på att grannens sonska komma, säger Peter Falck.

ANNONS

Försök locka hem flickan fem gånger

Flickans äldre syster, som också hon är i grundskoleåldern, ska också ha fallit offer för mannen, enligt misstankarna. Henneska mannenha sökt upp minst fem gånger sedan förra sommaren och försökt locka med sig henne hem.

Han ska bland annat ha frågat henne om hon kan hjälpa honom med en dator som han hade hemma, varpå flickan avböjde. I det fallet åtalas mannen i 20-årsåldernförofredande. Han nekar och hävdar att haaldrig har bett flickan att följa med honom hem.

– Mannen har varitbekant till pappan till de härflickorna. Han har hejat och pratat med dem. Men han har inte gjort något otillbörligt, säger Peter Falck.

ANNONS