Lisa Holm-fallet: Bilevicius blixtinkallar två nya vittnen

Nerijus Bilevicius nya plan: två blixtinkallade vittnen. Han vill att godsägaren Arne Jönsson och en pensionerad polis, som tidigare varit i kontakt med utredarna, ska vittna i hovrätten. - Vi ska se om han har något nytt att berätta nu, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

ANNONS
|

Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck har begärt att två nya vittnen ska kallas att vittna i Lisa Holm-fallet i Göta hovrätt.

I sitt yrkande till hovrätten skriver advokaten att Arne Jönsson – som anställde Nerijus Bilevicius och dennes bror på Blombergs säteri 2013 – ska förhöras om den morddömdes tid på godset.

"Vittnet ska höras angående de arbeten Nerijus Bilevicius gjort på godset, förhållandena i ladan vid tiden för Lisa Holms försvinnande, vad han i övrigt känner till rörande Nerijus Bilevicius, dennes broder och hustru och om de kontakter han haft med polisen i ärendet."

Dessutom vill försvaret att en man, en tidigare polis, som besökte kaféet i Blomberg vid en tidpunkt som anses intressant för målet, ska kallas till förhör.

ANNONS

"Vittnet har meddelat polisen sina uppgifter men inte blivit förhörd", skriver Inger Rönnbäck.

Mannen är, enligt henne, beredd att inställa sig om polisen önskar prata med honom före ett eventuellt vittnesmål i hovrätten.

Enligt Lars Johansson, ansvarig för Lisa Holm-utredningen, kommer en ny kontakt med mannen tas inom kort.

- Han finns i vår databas. De uppgifter vi har haft sedan tidigare har vi inte bedömt som så intressanta, säger han.

Den pensionerade polismannen besökte kaféet, där 17-åriga Lisa Holm arbetade, söndagen den 7 juni då flickan försvann.

- Vi får se vad han har att säga nu och vad han kan komplettera med. Det var många som var på kaféet under söndagen, säger Lars Johansson, som bekräftar att polisen tidigt i utredningen beslöt att inte förhöra mannen.

- Han var en av tusen personer som kom in med uppgifter. Vi bedömde tipsen och tittade vidare på det vi tyckte var intressant. Det här prioriterades bort och är inget vi lyfter på ögonbrynen åt.

Enligt hovrättsrådet Martin Andersson kommer hovrätten besluta om de nya vittnena senast under torsdagen.

Totalt har nu Inger Rönnbäck begärt förhör med fyra personer som aldrig hördes i tingsrätten.

ANNONS

Före detta Palmeutredaren Pål Johansson vittnade i måndags kring hur Nerijus Bilevicius och hans hustru behandlats i polisförhör.

En dna-expert och biokemist är kallad att vittna på hovrättsförhandlingens sista dag.

Rättegången i Göta hovrätt fortsätter på måndag i Skaraborgs tingsrätts lokaler i Skövde.

GP har sökt Inger Rönnbäck för en kommentar.

ANNONS