Lisa har valt att sätta färg på hållplatsen

Kuddar, blommor, ljus och en snurrfåtölj: Busshållplatsen vid Bäckvägen i Kållered har blivit färggladare – tack vare Lisa Kwasniewski som har pyntat om den.

ANNONS
|

– Min förhoppning är att man ska inspirera andra till att göra något liknande, säger Lisa Kwasniewski och sätter sig i en snurrfåtölj.

Busshållplatsen är inte längre någon vanlig hållplats. Sedan ett par veckor tillbaka möts resenärerna av en helt ny atmosfär där väntkuren och träbänken kompletterats med kuddar, blommor, ljus och snurrfåtölj, något som Mölndals-Posten var först med att skriva om.

– Allting kommer hemifrån. Fåtöljen är en gammal bröllopsgåva från min bror som jag aldrig hittat en normal plats till hemma.

Lisa Kwasniewski är utbildad biolog. Hon är också yogalärare och instruktör i mindfulness och driver verksamhet i närheten av busshållplatsen.

ANNONS

– Folk har genomgående varit positiva. När en ung kille satte sig där inne första dagen, då blev jag tårögd. Känslan var som att ge bort en present till någon.

Lisa har valt att låta allting stå framme dygnet runt. Det enda som har hänt under de två veckorna var att en kudde försvann – och sedan kom tillbaka.

Hur fick du den här idén?

– Den har faktiskt funnits i många år. Nu när jag arbetar här och bara bor fem minuter härifrån så kändes det naturligt att göra det.

Lisa gjorde förvandlingen på eget initiativ. Men hon valde att kontakta Västtrafik först efter hon hade pyntat busshållplatsen:

– Jag tänkte att om jag frågar innan så kanske de säger nej. Nu tog jag en bild i stället efteråt och mejlade till dem. De tyckte att det var jättefint.

ANNONS