Linjebuss i krasch med personbil

Flera ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till Vedum utanför Vara efter att en linjebuss kraschat in i en stillastående bil. – Bussen har kört in i ett fordon som stod stilla efter att ha kört på ett rådjur, säger Tommy Nyman på polisen. Olyckan skapar under onsdagskvällen stora störningar i trafiken.

ANNONS
|

Polisen fick in larmet om olyckan klockan 18.12 på onsdagseftermiddagen.

Enligt polisens presstalesman Tommy Nyman inträffade olyckan efter att en bil först kört på ett rådjur.

– Föraren av bilen har kört på ett rådjur och när personen väntat vid platsen efter eneftersöksjägare så har bussen kört in i personens bil, säger Tommy Nyman.

Vid 18.30-tiden hade polisen ingen information om skadeläget efter olyckorna.

– Flera ambulanser och en ambulanshelikopterhar skickats till platsen tillsammans med räddningstjänst och polis, uppgavTommy Nyman.

Magnus Areflykt är insatsledare vid räddningstjänsten.

– Jag är inte själv på plats, men enligt framkomstrapporten som jag harlyssnat på verkar det vara ganska lugnt vid platsen. Minst en person ska vara lindrigt skadad, det kan vara fler, men vi har precis anlänt till platsen och det är den här informationen jag har just nu, säger Magnus Areflykt vid 18.40-tiden på onsdagseftermiddagen.

ANNONS

Störningar i trafiken

Polisen uppgav senare på onsdagkvällen att en person skadadeslindrigt i ett knä efter olyckan. Till en början befarades flera personer haskadats i olyckanmen efter att räddningstjänst och ambulans anlänt till platsen kallades ambulanshelikoptern tillbaka.

Trafiken längsväg 2516 mellan Vedum och Herrljunga har under onsdagskvällen haft begränsad framkomlighet på grund av olyckan då personbilen och bussen blockerat minst ett körfält.

ANNONS