Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Linda lämnade när hon såg Kappahls priser

Shoppingturen slutade inte som Linda Maria Dürr Jensen tänkt sig. När hon skulle köpa en jacka på Kappahl i plus size-stolek kostade den hundra kronor mer än motsvarande mindre plagg. – Det blev inget köp, jag känner mig diskriminerad, säger hon.

Linda Maria Dürr Jensen är bosatt i Skövde och skulle tillsammans med en kompis handla kläder inne i stan. Som GT har skrivit lämnade shoppingturen en bitter eftersmak efter sig.

– Skövde är inte jättestort, inne i stan finns bara Lindex och Kappahl med det plus size-utbud som passar mig.

Väl inne på Kappahl fann hon ett plagg hon gärna ville ha – en vinröd jacka.

– Det var en annorlunda jacka i en färg jag gillade. Ofta är de storlekar som passar mig i färgerna beige eller svart. 

Lägre pris på mindre storlek

Men på avdelningen för vanliga storlekar hängde samma jacka med ett pris som låg hundra kronor lägre än plus size-jackan.

– Jag kände mig diskriminerad, jag tycker att det är orimligt att jag ska betala mer bara för att jag är större, säger hon.

– Med de volymer de säljer tycker jag att de kunde hålla jämnare priser mellan storlekar. När jag varit i England och handlat i butiker där och även i andra butiker här har jag inte märkt den prisskillnaden. Och jag ser också att Kappahl i Norge har samma priser på den jacka jag var intresserad av som de har på den i mindre storlek.

"Tygåtgången motiverade det högre priset"

Väl hemma gjorde hon ett inlägg på Kappahls Facebooksida med bilder på de två olika prislapparna och undrade hur företaget motiverade prisskillnaden. I svaret till Linda hänvisar Kappahl till att den plagget med den större storleken ligger under ett eget varumärke, XLNT. Och de skriver att ”priserna styrs, som för alla plagg i alla storlekar, av kvalitetsval, detaljer, finish och tygåtgång.” I synnerhet tygåtgången motiverade det högre priset, enligt Kappahl.

Men andra Facebookanvändare började också göra inlägg på Kappahl-sidan i ämnet. En användare frågade till exempel om inte barnkläder i konsekvensens namn borde kosta mindre.

Till GT svarar Kappahls kommunikationchef Charlotte Högberg så här på kritiken: 

– Att priserna sätts i storleksspann följer branschens standard och ger en tydlig och effektiv hantering för både våra kunder och oss. Alla plagg i vår Xlnt-kollektion är inte dyrare.

Mest läst