Lerums kyrka.
Lerums kyrka.

Lerum: Präster och personal flyr från församling

Under fyra år har sex präster och totalt 40 procent av de anställda slutat. Nu satsar kyrkorådet en halv miljon kronor för att få bukt med missnöjet bland personalen i Lerums församling.

ANNONS
|

Församlingen i Lerum har under lång tid brottats med arbetsmiljöproblem. Bland annat har sex präster, men också andra yrkesgrupper som pedagoger, musiker och diakoner valt att lämna sina tjänster.

Gunilla Eriksson har suttit 16 år i Lerums kyrkofullmäktige och är sekreterare i Aspenäs kyrkas vänförening. Hon har följt utvecklingen i församlingen och skrev nyligen en debattartikel i Lerums tidning där hon bland annat tar upp att 40 procent av de anställda sagt upp sig under fyra års tid. Sammanlagt handlar det om ett 20-tal personer.

– En diakon slutar i maj, en annan i juni och i slutet av sommaren en präst. Situationen är mycket oroväckande, säger Gunilla Eriksson.

ANNONS

Församlingsmedlemmar som GP talat med berättar att det förekommer oschysst behandling och pekar på allvarliga brister i församlingens ledarskap. Andra menar att problemen bottnar i organisationsförändringar och försäljning av kyrkans fastigheter. Kyrkoherde Gunnar Göranzon anser att den största förklaringen bakom missnöjet är det pågående förändringsarbetet.

–När jag började i Lerum 2011 fick jag en tydlig beställning från kyrkorådet att genomföra organisatoriska förändringar. Förändringsarbete är utmanande och däri ligger en av förklaringarna till att en del inte vill arbeta vidare, säger han.

Enligt kyrkoherden har det framkommit kritik av olika slag från de som lämnat sina tjänster, bland annat mot ledarskapet i församlingen.

– En enkät som vår företagshälsovård har genomfört visar att det finns brister i kommunikationen så det är något vi nu kommer arbeta för att förbättra, säger han.

Nyligen beslutade Lerums kyrkoråd att avsätta 500 000 kronor till personalfrämjande åtgärder. Pengarna ska bekosta en konsult som bland annat ska titta på just ledarskapet och kommunikationen inom församlingen.

–Under hösten planerar vi även en framtidskonferens för de anställda. Vi hoppas konsulten kommer fram till vad vi kan göra för att öka glädjen för personalen som är kvar, säger Gun-Britt Delsvik Svensson (S), vice ordförande i kyrkans arbetsutskott.

ANNONS

Hon poängterar att det är viktigt att diskutera vad som har brustit.

–Vi måste vara självkritiska för att se vad som kunde ha gjorts annorlunda, samtidigt är det dags att blicka framåt för att se vad vi har att förvänta oss nu, säger Gun-Britt Delsvik Svensson.

ANNONS