Lastbilsolycka på E6 – trafiken leddes om

En lastbil körde ner cirka 300 meter av mitträcket längs E6 i höjd med Strömstad och började läcka diesel på vägen. Räddningstjänsten ryckte ut med flera enheter. Vägen är avstängd i båda riktningarna.

ANNONS
|

Larmet inkom vid 13-tiden på tisdagen. En lastbil var då inblandad i en olycka och hade kört ner runt 300 meter av mitträcket längs E6. Lastbilen hade även börjat läcka diesel på sträckan.

– Det är inga personskador och inga miljöskador, säger Glenn Domare Gustafsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Strömstad.

Räddningstjänsten meddelar att vägen är avstängd i båda riktningarna och förmodar att det kommer ta ett tag innan trafiken kan släppas på igen. Flera enheter ryckte ut från gränskommunerna för att hjälpa till vid insatsen. Även polis, ambulans och kemresurs larmades i ett första läge.

Enligt polisen befinner de sig på platsen och dirigerar om trafiken.

ANNONS

– Det måste saneras på vägen och lastbilen ska bärgas så det kommer var avstängt tills det är klart, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vid 15-tiden har trafiken kunnat släppas på delvis igen i långsam takt, enligt räddningstjänsten.

– Det går trögt, det är problem med bärgningen. Vi har släppt på sakta i norrgående fil, men mitträcket ligger i södergående riktning och det är ganska mycket kö på plats, säger Glenn Domare Gustafsson.

ANNONS