Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Lastbil välte – ligger i diket

Vid 15-tiden välte en lastbil och läckte i Härryda. Polis och räddningstjänst larmades till platsen. Först 19.20 var det åter full framkomlighet för trafiken.

– Det är en bilist som har hört av sig. Det ska vara en lastbil som har vält i Härryda, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Räddningstjänsten anlände till platsen strax innan klockan 15.30. Vägen är vanligtvis vältrafikkerad från Alingsås och Lerum i riktning mot Landvetter flygplats. Under räddningsarbetet var dock Härskogsvägen helt avstängd och Härrydavägen var delvis avstängd. 

– Vi kom precis dit. Men det är en lastbil som ligger i diket och den ska tydligen läcka lite diesel, sa en person vid larm- och ledningscentralen. 

Enligt räddningstjänstens uppskattning har omkring 100 liter läckt ut från lastbilen och räddningstjänsten har sanerat på platsen. 

"Sprutar diesel"

Vittnet Mikael Jäverfelt åkte i en annan lastbil bakom den som körde ner i diket. 

– Nu är det fullt av bilar och poliser här. När brandkåren kom stod lastbilen och sprutade diesel rätt ner i bäcken här bredvid. Det hann läcka ut några liter innan de fick stopp på det, säger han.

Mikael Jäverfelt berättar att räddningstjänsten har stängt av hela vägen och att man inte får lov att åka förbi.

– Lastbilen har skurit i diket, inte tagit ut svängen tillräckligt och halkat ner. 

Vid 19.20 var det åter full framkomlighet på platsen. 

Mest läst