Lars-Olofs ilska mot parkeringsförbudet: "Huvudlöst"

Numera får Uddevallabon Lars-Olof Gillerstedt, 72, böter om han ställer bilen på gatan utanför villan i Uddevalla. – Tidigare har det inte varit någon som har bötfällts, nu lappar de över hela Uddevalla, säger han.

ANNONS
|

Övervakningen de senaste månaderna har skärpts till ordentligt i Uddevalla. En av de som berörs är Uddevallabon Lars-Olof Gillerstedt, 72, vilket P4 Väst var först med att uppmärksamma.

När gäster ska komma på besök blir det snabbt platsbrist utanför villan på Fasseröd i Uddevalla. Familjens två bilar får plats på garageuppfarten, men inte mer än så. De övriga måste ställa sig på gatan.

"Lappar hela Uddevalla"

Parkeringsförbudet har funnits i många år, men det är först den senaste tiden som förbudet börjat straffas med böter.

– Det finns inte en möjlighet att parkera där. Tidigare har det inte varit någon som har bötfällts, nu lappas de över hela Uddevalla, säger Lars-Olof Gillerstedt, 72.

ANNONS

Han berättar att det kommer att bli stora problem i julhelgen. Han väntar många gäster — och då finns det inte några parkeringsplatser.

– Det blir inte lätt vid jul, det blir ju svårt med nattkalas nu. Det är inte rimligt att hålla på så här. Man måste ställa sig i stan och ta taxi eller buss, det är fem kilometer hem. Det här är tokigt, säger han och fortsätter:

– Det är totalt huvudlöst.

"Det är riktigt"

EnligtLars-Olof Gillerstedt finns det flera grönområden där där man skulle kunna lägga en parkeringsplats. Men pengarna läggs på annat, menar han.

För P4 Väst uppger Uddevalla kommun att det stämmer att de har skärpt parkeringsövervakningen.

– Det är riktigt att vi har skärpt upp parkeringsövervakningen de senaste åren och att vi kontrollerar både villagator och centrala stan, säger en tjänsteman på trafik- och fastighetsavdelningen på Uddevalla kommun.

ANNONS