Lada övertänd – djur fick räddas ur brinnande byggnaden

En ladugård brinner för fullt i Hajom i Marks Kommun. Två djur befann sig i byggnaden men kunde räddas. Det kan emellertid inte byggnaden. – Vi låter den brinna ner och ser till att branden inte sprider sig, säger Mats Hermansson vid Södra Bohusläns räddningsförbund.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio kom larmet in till räddningstjänsten att en ladugård fattat eld i Hajom i Marks kommun. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.

– Vi har beslutat att låta byggnaden brinna ner, säger Mats Hermansson, stationsbefäl vid Södra Bohusläns räddningsförbund.

Djur i byggnaden

I byggnaden ska två djur ha befunnit sig, men räddningstjänsten hade inga uppgifter om vilka typer av djur det ska ha varit. Djuren kunde räddas från byggnaden av räddningstjänsten.

–Inga människor eller djur har kommit till skada, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Spridningsrisk

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen och begränsa branden så den inte ska riskera spridas till intilliggande byggnader.

ANNONS

– Det finns fortfarande en spridningsrisk, så branden begränsas på sina håll, säger Mats Hermansson.

Det är ännu för tidigt att fastställa hur branden startade och enligt polisen är det därför inte möjligt att ännu avgöra om brott föreligger eller inte.

ANNONS