Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Lägenhet totalt utbränd i Borås

Räddningstjänsten håller på med eftersläckningsarbete efter en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Borås. Lägenheten där branden bröt ut är helt utbränd, ytterligare en lägenhet blev skadad vid branden. Ingen person skadades, men en hund miste livet i lågorna.

– Det brinner för fullt, bekräftade polisens pressinformatör i Väst, Peter Adlersson för GP, en timme efter att branden brutit ut.

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 12 på onsdagen till en fullt utvecklad lägenhetsbrand på Trandaredsgatan. Det var då kraftig rökutveckling och räddningstjänsten hade gått in och börjat släcka branden.

– Det är fyra lägenheter i huset så vi försöker hindra så elden inte sprider sig till andra lägenheter, sa Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Hur går släckningsarbetet?

– Initialt har vi fokuserat på att se till så det inte fanns någon person i lägenheten. Därefter har vi undersökt intilliggande lägenheter för att se till att branden inte hunnit sprida sig. Så det är först nu vi påbörjat släckningsarbetet, svarade Leandersson vid 12:50-tiden.

Polisen kommer genomföra teknisk undersökning

Polisen var på plats för att assistera räddningstjänsten.

– Vi är med för att om möjligt hjälpa till med avspärrningar och så. Räddningstjänsten har sökt igenom fastigheten och ingen person har hittats i den, meddelade polisens pressinformatör Peter Adlersson.

Det är oklart hur branden startat.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning av lägenheten så småningom för att fastställa att det inte ligger någon brott bakom branden, avslutade polisens Peter Adlersson.

"Vi river och släcker"

Strax efter klockan 14 hade räddningstjänsten lyckats släcka den synliga branden. Mycket arbete kvarstod dock fortfarande.

– Vi håller på med eftersläckningsarbete för att se om det brunnit i konstruktionen och ifall branden spridit sig vidare internt, meddelade Mats Hermansson, inre befäl vid Räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Han förtydligade:

– Vi river och släcker i konstruktionen.

Hade branden hunnit sprida sig?

– Ja, till en lägenhet på andra våning. Det blev stora skador även i den lägenheten.

Lägenheten där branden startade är helt utbrunnen. Vid 15:30-tiden var räddningstjänstens arbete avslutat. Polisen hade då spärrat av lägenhetshuset.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Det gör vi mest rutinmässigt för att undersöka brandorsaken, sa Tommy Nyman, pressinformatör vid polisen i region Väst.

Mest läst