Kvinnor gripna efter biljakt i natt

Efter en biljakt i hastigheter upp mot 140 kilometer timmen grep polisen i natt två kvinnor i Västsverige. Samtidigt lyckades två andra personer springa ifrån polisen från den stulna bilen. – De gripna är misstänkta för flera brott, säger Magnus Söderqvist vid polisen i Borås.

ANNONS
|

Biljakten inleddes vid 00.30-tiden i natt vid en rastplats i Kinna längs riksväg 41utanför Borås.

Polisen hade då fått tips från allmänheten om några mystiska personer befann sig i enbil vid rasplatsen.

– När vi kollarupp bilen ser vi att den är stulen och när vi kommer till platsen möter vi bilen rullandes, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

När bilens förare inte stannade trots uppmaningar från polisen gick jakten vidare mot samhället Fritsla. I mellan 15-20 minuter jagade polisen den stulna bilen i hastigheter upp mot 140 kilometer i timmen.

– Det går längs riksväg 41och några andra mindre vägar innan det tar stopp. Det handlar inte om någon forcerat stopp utan personerna i bilen stannar till när de helt enkelt inser att de inte kan köra ifrån polisen, säger Magnus Söderqvist.

ANNONS

Försökte springa från polisen

När bilen stannade sprang fyra personer ut från fordonet. Kort därefter lyckades polisen att gripa två kvinnor. De andra två personerna är fortfarande på fri fot, när GP var i kontakt med polisen visste stationsbefälet i Borås inte om det handlade om kvinnor eller män.

De gripna kvinnorna misstänkts nu enligt Magnus Söderqvist för flera brott.

– Dels är det tillgrepp av fortskaffningsmedel, men det finns också misstankar om vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och om att föraren inte stannat på polismans tecken, säger Magnus Söderqvist.

ANNONS