Polisen söker bil efter misstänkt överfallsvåldtäkt

ANNONS
|

Vid tre-tiden under natten till torsdagenlarmade en man polisen efter att ha stöttpå en kvinna i 40-årsåldern som uppgav att hon hade blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha skett i Fjärdingsparken i Borås.

Enligt Stina Frenning, jourhavande undersökningsledare på polisen i Borås,har kvinnan uppgett att hon blev upplockad av en bilpå Allégatan i de centrala delarna av staden.

– Vi har inga uppgifter om vad det är för sorts bil. Kvinnan och mannen ska ha kommit till parken tillsammans. Men de är inte bekanta. Vi vill gärna få information om det avallmänheten. Om någon har sett något vill vi gärna komma i kontakt med den eller de personerna, säger Stina Frenning.

ANNONS

Gärningsmannen ska ha lämnat platsen efter våldtäkten. Det finns inga uppgifter om vem mannen är eller vilken ålder han är i.

I nuläget har polisen ingen misstänkt eller gripen.

Sökte med hund i parken

Under torsdagsmorgonen har brottsplatsen varit avspärrad under några timmar medanpolisen har gjorten teknisk undersökning.

– Vi har söktmedhundoch gjort en teknisk undersökning.Nu kommer vifortsätta med inre spaning och tekniker kommer att undersöka spår. Vi kommer även att söka vittnen och förhöra kvinnan, sägerStina Frenning.

ANNONS