Arkivbild.
Arkivbild.

Kvinna plockade blommor - stoppade tågtrafiken

Under fredagen vid lunchtid stoppades tågtrafiken på Bohusbanan i Uddevalla. Anledningen? En kvinna på spåret som plockade blommor.

ANNONS
|

Vid lunchtid på fredagen larmades polis om en kvinna på spåret i Uddevalla, vid Kyrkogårdsgatan.

– Vi fick samtal om att hon plockar något och vi lyckades lokalisera henne. Hon tyckte väl det var fina blommor verkar det som. Så vi fick säga till henne att inte plocka på spåren, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Därför var polisen tvungen att stoppa tåget som var nära att ankomma till Uddevalla. Medan kvinnan blev tillsagd fick resenärerna vänta på att släppas av.

– Det är både för vår säkerhet och även kvinnans säkerhet så ingen kommer till skada, säger Christer Fuxborg som berättar att ärendet var avklarat strax efter klockan 13 på fredagen.

ANNONS

"Information om hur du kan resa istället kommer inom kort. Orsaken är obehörig i spår", går det att läsa på Västtrafiks trafikinformation.

Tåget är inställt från Uddevalla östra mot Uddevalla central klockan 12:50 . Dessutom är tåget från Uddevalla central mot Göteborg klockan 13:07 inställt.

ANNONS