Kvinna dödshotad när sonen blev uthängd

ANNONS
|

Som GP tidigare berättat har kriminellt.com hängt ut gärningsmän med namn och bild. Men det är inte bara förövare som drabbas, utan även anhöriga. En kvinna boendes på en liten ort i Mellansverige har utsatts för dödshot.

–En person hotar med att de ska döda alla med samma efternamn som min son, säger kvinnan.

x Läs också: Uthängningssajtens ägare hoppar av

När GP kontrollerar kvinnans uppgifter med kriminellt.coms Facebooksida visar det sig att hoten fortfarande står kvar. Hon bad sidan ta bort kommentarerna men när de vägrade polisanmälde hon dem. Kvinnan är ledsen, arg, rädd och tagen av situationen.

ANNONS

–Jag känner mig hotad. De lägger ut namn, adress och även kartor till där jag bor, säger kvinnan.

MANNEN SOM ÄR uthängd på sidan står skriven på samma adress som sin mamma. Men han har inte fysiskt bott på adressen mer än enstaka nätter, uppger hon. Nu är kvinnan rädd för att åka till jobbet och känner oro inför en planerad utlandsresa i februari. Hon fruktar att huset inte ska stå kvar när hon kommer hem och funderar på att låta en av sina andra söner bo i huset.

–Men även han är rädd och osäker på att bo här. Vad ska man göra om de slänger en bensinbomb genom rutan? frågar hon sig.

Efter hoten och polisanmälan har hon fått en larmknapp som går till SOS. Det gör dock inte att hon känner sig säker.

x Läs också: Hänger ut folk på nätet – men vill vara anonym

Vad är du orolig för?

–Att de går på mig, mitt hus, min andra son. Jag har en larmknapp som går till SOS, men de hinner ju göra mycket skada på mig och huset innan polisen dyker upp, säger kvinnan.

Hur mår du?

–Jag mår skit, jättedåligt naturligtvis.

ANNONS

POLISEN TAR HOTEN på allvar, speciellt då kvinnan hotas till livet. Ännu har kvinnan inte fått några andra hot än de som skrivits på Facebook. Och så vitt hon vet har ingen obehörig varit vid hennes hus.

–Polisen har sagt åt mig att avvakta, men att vara uppmärksam. Mer kan jag inte göra, säger kvinnan uppgivet.

Samtidigt tycker inte kvinnan ensidigt illa om kriminellt.com

–Jag tycker den är både fel och rätt. Men ska den finnas så ska den gå genom polisen och inte en privatperson.

NÄR GP KONTAKTAR den västsvenske man som till torsdagen drev sajten Kriminellt.com bekräftar han kontakten med kvinnan. Han uppger att de inlägg de betraktat som hot – och sett – tagits bort.

–Men vi har många inlägg att gå igenom, säger mannen.

Även kvinnans son utsätts för oräkneliga dödshot på uthängningssajtens Facebook-sida:

”Bara slå ihjäl äcklet”, skriver en man boendes i norra Sverige.

”En kula o go natt !!!!!”, kommenterar en fullt identifierbar kvinna följt av ett inlägg gjort av en man som påstår att han ”Skulle med glädje ta några år på kåken om jag fick tag på den jäveln”.

FAKTA: Detta har hänt

På torsdagen kunde GP berätta att en av landets största uthängningssajter finansierats genom annonser från stora seriösa företag.

ANNONS

Uppmärksamheten fick Google, som administrerar annonseringen, att riva avtalet med sajten. Därmed försvann finansieringen.

Under gårdagen meddelade också ägaren av sajten att han hoppar av.

ANNONS