Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Kvinna befaras död i villabrand

En kvinna i 50-årsåldern befaras ha dött död i en våldsam villabrand i Dals-Ed i Dalsland. - Branden är släckt, men kvinnan tros ha omkommit, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare, på polisen i Fyrbodal.

En våldsam brand eldhärjade en villa i Dals-Ed under lördagseftermiddagen. Enligt Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst handlade det om en fullt utvecklad brand.

– Som jag förstår det ska villan vara helt övertänd. Vad som kan ha startat branden är för tidigt att säga något om. Vi har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand, när branden är släckt och har svalnat kommer vi också att genomföra en teknisk undersökning vid platsen, sa Joakim Hansson.

En till sjukhus

En man i 20-årsåldern lyckades ta sig ut genom ett fönster och har transporterats till sjukhus för vård.
- Han har rökskador och brännskador och ligger nedsövd på sjukhus och kommer förmodligen att göra det tills söndagseftermiddagen. Hans läge är stabilt, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare, på polisen i Fyrbodal.

Under kvällen meddelade polisen att den kvinna i 50-årsåldern som befunnit sig i huset befaras vara död i branden.
- Vi har pratat med övriga familjemedlemmar och de har informerats om läget. Tyvärr så verkar det som att kvinnan är omkommen, säger säger Sten Melander.

Grov mordbrand

Polisen var sent på lördagskvällen kvar på platsen för att bevaka brandplatsen i väntan på att tekniker ska kunna genomföra en teknisk undersökning.
- Det kan ta upp till 24 timmar efter att brandresterna har svalnat tills teknikerna kan göra sin undersökning. Vilket vi räknar med kommer att vara under söndagskvällen, så den tekniska undersökningen lär inledas på måndag, säger Sten Melander.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

Mest läst