Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kvinna överfallen av okända män

  En kvinna attackerades under söndagen av minst två två män längs ett motionsspår i Vänersborg. – Hon blev nerknäad till marken, men hon lyckades ta sig loss, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Polisen söker nu vittnen till det misstänkta våldtäktsförsöket.

  Den utsatta kvinnan i 35-årsåldern attackerades vid 16-tiden på söndagen då hon var ute och motionerade längs ett motionsspår mellan skidstugan i Vänersborg och Ursands camping. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Hon blev nerknäad till marken, men hon lyckades ta sig loss och sprang från platsen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

  Längs motionsrundan finns både skogsområden och öppna fält. Efter att kvinnan slog larm till polisen inleddes en jakt efter gärningsmännen. 

  Sökte med hundar 

  Polisen sökte av närområdet med bland annat hundpatruller och kontrollerade om det fanns några vittnen till händelsen. 

  Strax innan klockan 18:00 på kvällen avslutades sökinsatsen, utan att någon person hade gripits. 

  – Vi har inte någon misstänkt gärningsman och har slutat att söka nu. Vi kommer att fortsätta utreda händelsen, bland annat genom att försöka säkra spår på kvinnans kläder, säger Göran Carlbom. 

  Polisen söker vittnen 

  Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt. Enligt polisen skadades inte kvinnan fysiskt i samband med överfallet. 

  – Hon är inte allvarligt fysiskt skadad och är i nuläget inte behov av sjukhusvård, men jag utgår från att hon har blivit chockad, säger Göran Carlbom. 

  Hur många män det var som attackerade kvinnan är var på söndagskvällen inte helt klarlagt. 

  – Det ska vara minst två och vi söker fortsatt efter vittnen. Är det någon som har sett något av det här vill vi hemskt gärna att man hör av sig till polisen, säger Jacob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan som utreder överfallet. 

  Hellåker ville under söndagskvällen inte gå in på om polisen har något signalement på de misstänkta gärningsmännen. Han vill inte heller gå in i detalj på hur överfallet gick till eller om gärningsmännen på något sätt var maskerade. 

  – Det är något som vi håller för oss själva i det här läget, säger Jacob Hellåker. 

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.