Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BRANDBIL
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Kropp påträffad i brandresterna av fritidshus

En person har hittats död efter den kraftiga branden i ett fritidshus utanför Ulricehamn.
– Vi har hittat kvarlevorna av en kropp som inte är identifierad, säger Gustaf Lantz, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

På onsdagsförmiddagen påträffade räddningstjänstens personal en kropp i resterna av det nedbrunna fritidshuset väster om Ulricehamn.

– Vi har pratat med anhöriga till fastighetsägaren men kroppen är inte identifierad, säger Gustaf Lantz, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Kroppen inte identifierad

Polisen har spärrat av platsen och inlett en förundersökning gällande mordbrand. I nuläget finns dock inget som pekar på att något brott ska ligga bakom branden.

– Vi tror inte att det är någon som har begått ett mord här. Vi har tekniker på plats som ska försöka identifiera kroppen och försöka fastställa hur branden har startat, säger Gustaf Lantz.

Branden upptäcktes av en chaufför som var ute och skottade tidigt på onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten larmades till platsen väster om Ulricehamn vid 05.30. När räddningsstyrkorna anlände var huset helt övertänt.

– När vi kom till platsen var det fullt övertänt med öppna lågor, säger Per Fägersten, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Huset totalförstört

Räddningstjänsten har bekämpat branden med ett 15-tal brandmän från två stationer under morgonen. Huset gick dock inte att rädda.

– Det är inte mycket kvar av huset alls. Det kan vara någon vägg kvar, men det är totalförstört, säger Per Fägersten.

Länge var det oklart om någon befann sig i huset. Men räddningstjänsten jobbade efter scenariot att någon kunde vara innebränd på grund av att en bil stod parkerad utanför stugan.

Eftersläckningen har pågått under onsdagen. På eftermiddagen kunde polisen påbörja en teknisk undersökning av brandresterna.

Mest läst