Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Tre barn till sjukhus efter olycka

Två bilar krockade på E6 i närheten av Jörlanda under torsdagskvällen. Vägen stängdes av i norrgående riktning i över en timme. Sex personer har förts till sjukhus efter olyckan, varav tre av dem är barn.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in vid sjutiden under torsdagskvällen. Två bilar har krockat på E6 mellan Kodemotet och Jörlandamotet i Stenungsunds kommun.

– Två bilar har kolliderat, polis är på väg till platsen, berättade Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst, inledningsvis.

Enligt Trafikledningscentralen har olyckan inträffat i höjd med Furudalen. Vägen stängdes snabbt av helt i norrgående riktning efter att olyckan inträffat.

– Det är i norrgående riktning olyckan har inträffat, vägen är helt avstängt just nu. De ska landa med helikopter där verkar det som, säger Dennis Weiler, vägtrafikledare vid Trafikleningscentralen Väst.

Enligt SOS alarm var en ambulanshelikopter på väg till platsen från Säve men vände sedan tillbaka utan att med några personer. Tre vanliga ambulanser var dock på plats vid olyckan.

ANNONS

Klipps loss ur bilarna

Det är oklart exakt hur olyckan har gått till, men bilarna ska ha kört på varandra när de körde i samma riktning.

Enligt räddningstjänsten är totalt sex personer inblandade i olyckan.

– Ena bilen är i diket och en bil står på vägen, E6 är helt avstängd i norrgående riktning. Det pågår losstagning i båda bilarna just nu, säger Göran Antbacka, räddningschef i beredskap vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Enligt polisen är flera personer skadade, men det är oklart i vilken omfattning.

Flera barn i ena bilen

Strax innan klockan 20 meddelade räddningstjänsten att alla inblandade personer förts till sjukhus med ambulans. Tre av de sex inblandade personerna ska vara barn.

– Personerna är uttagna och samtliga är förda till sjukhus. Det är ett spädbarn, två lite äldre barn och två vuxna i den ena bilen och en person i den andra bilen, sägerGöran Antbacka.

Kungälvs sjukhus bekräftar att man mottagit en person efter olyckan och att personen ska vara lindrigt skadad. Östra sjukhuset i Göteborg meddelar att de fått in de tre barnen som var inblandade i olyckan, alla tre ska vara lindrigt skadade. Skadeläget för de två vuxna personerna är oklart.

Vägen avstängd för trafik i över en timme under torsdagskvällen då räddningstjänst arbetade på platsen.

ANNONS

– De håller på och få undan fordonet och plocka undan skräp på körbanan, sade Göran Antbacka.

Under torsdagskvällen var det långa köer på platsen till följd av olyckan. Vid 21-tiden meddelade polisen att de lämnat platsen och att vägen åter var öppen för trafik.

ANNONS