Kraschade in i träd - två till sjukhus

Två personer har körts i ambulans till sjukhus efter att en bil voltat av vägen och ut i skogen. En person klämdes fast i bilen efter olyckan enligt polisen. – Två personer är avförda till sjukhus, säger Claes Lundström på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Olyckan har inträffade längs väg 650 i höjd med Mahult utanför Halmstad. Polisen larmades om olyckan vid 10.43 på lördagsförmiddagen.

– En person ska vara fastklämd. Jag vet inte mer i nuläget, berättadeUlla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst kort efter olyckan.

Körde in i träd

Enligt polisens första uppgifter handladedet om en krock mellan två personbilar.

– Men patrullen vid plats har nu uppgett att det handlar om en singelolycka. Det är en personbil som har kört av vägen och in i ett träd, säger Ulla Brehm vid 12-tiden på lördagen.

Claes Lundström är inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad. Han har inte själv varit på plats vid olyckan, men uppger att den information han har är att det ska handla om en singelolycka.

ANNONS

– Det är en personbil som har voltat av vägen ut ut i skogen. En person är kvar i bilen och en annan ska ha tagit sig ur den. Vad jag förstår ska båda personerna ha skadat sig. Vi finns på plats och arbetar vid platsen just nu, berättade Claes Lundström kort efter larmet.

"Väldigt halt"

Han uppger att det ska vara halt vid den aktuella vägen och i flera områden i Halmstadsområdet.

– Jag har fått indikationer på att det ska vara väldigt halt där och att det varit det under hela morgonen, säger Claes Lundström.

Vid 11.50-tiden uppgavLundström att två personer har körts till sjukhus efter olyckan.

– Två personer är avförda i ambulans till sjukhus. Personen som var utanför bilen ska ha varit vid medvetande, den andre personen har jag inte mycket information om, säger Claes Lundström.

Ulla Brehm på polisen uppger att hon inte har någon information om skadeläget för de drabbade.

– En patrull har åkt till sjukhushet för sedvanliga utredningsåtgärder, säger Ulla Brehm.

Något som betyder att polisen rutinmässigt bland annat ska kontrollera om föraren varit påverkad av alkoholvid olyckstillfället.

ANNONS