Kraftigt snöfall drar in över Västsverige

Snön har kommit till Göteborg! - Det ligger på rätt kraftigt, säger Maria Jönsson, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

ANNONS
|

Snöbyar har dragit in över hela landet under helgen och början på veckan och nu har den nått även Göteborg och Västsverige.

- Det har redan fallit rätt så mycket snö i Vänersborg och Trollhättan. Det skulle kunna komma ännu mer under tisdagen i Göteborg, men det väntas inga stora mängder. På onsdagskvällhar vi ett nederbördsområde som åker förbiunder kvällen, då blir det blötsnö, säger Maria Jönsson, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

SMHI gick i måndags ut och varnade för snökanoner - då ett stort snöoväder drogs in över landet.

ANNONS

Att kunna göra snögubbar och snögrottor kan bli klurigt i just centrala Göteborg. Däremot i utkantenav Göteborg mot Vänersborg och Trollhättan har det fallit stora mängder snö - vilket påverkade morgontrafiken i Västsverige under måndagsmorgonen.

Foto: Läsarbild

Stora mängder snö

Där ser det ut som att snön kommer att hålla i sig ett tag till.

- I Vänersborg och Trollhättan såväntas betydligt större mängder snö. Det har redan fallit rätt så mycket snö där och jag är osäker på hur mycket som kommer att smältas bort, säger hon.

Framåt torsdag kommer mildare temperaturer över Göteborg och Västsverige och sedan övergår det åter till nollgradigt.

När snön kommer för att stanna helt och hållet vill Maria Jönsson ännu inte uttala sig om. Solen håller sig under veckan även den borta på obestämd tid.

- Det kommer att vara moln som dominerar det närmsta dagarna.

Enligt SMHI kommer det i nästa vecka att bli upp mot fem minusgrader, men snön håller sig borta.

Skicka in din snöbild – eller tagga #GPsnö på Instagram så kan vi publicera den här bland alla andra härliga snöbilder från runt om i Västsverige och övriga landet!

ANNONS