Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Kraftig brand i villa: "Den är övertänd"

Räddningstjänsten har larmats till en brand i en villa i Oskarström utanför Halmstad. Villan var fullt övertänd.

Larmet om branden kom vid halv två på lördagseftermiddagen. Redan när räddningstjänsten kom dit var huset övertänt.

 

Enligt larmet ska det initalt ha brunnit i köket, men sedan spridit sig till uterummet och resten av villan.

– Det är en fullt övertänd villa, men ingen ska vara kvar inne, säger Johan Wallin, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten skickade sju enheter till platsen och inledde släckningsarbetet, men det fanns inte mycket hopp om att kunna rädda villan. Under en period var det aktuellt att bara låta den brinna ner till grunden och bevaka så att det inte spred sig.

– Men vi gav oss på att försöka släcka den, säger Johan Wallin.

Personerna som bor i huset ska inte ha varit hemma när det började brinna.

– Jag vet inte till hundra procent om vi fått kontakt med dem, men jag tar det nästan för givet. Vi fick tidigt uppgifter att det inte fanns någon kvar. Till en början var vi osäkra, men sedan kom någon springande och berättade det. Så jag förmodar att huset var tomt.

Det var förbipasserande som lade märke till att det brann och larmade räddningstjänsten.

– De såg att det brann i köket inledningsvis.

Huset ligger mitt i ett villaområde i Oskarström, därmed hade man hela tiden en spridningsrisk att ta i beaktning. Det har dock gått bra och inget annat hus ska ha drabbats.

– Det finns alltid en spridningsrisk när det brinner i ett villaområde, men vi ska ha klarat oss så vitt jag vet, säger Johan Wallin.

Vid halv fem-tiden på lördagseftermiddagen beräknar man att man är halvvägs med släckningen. Den preliminära tidsplanen är att branden ska vara helt släckt omkring klockan 19-20 på kvällen.

– Vi håller på att riva taket och lämpa ut de grejer som är där. Dessutom håller vi på med lite avlösning av personal. Det tar en del tid när det är en villabrand.

Mest läst