Kraftig brand i ladugård – får brinna ner

Det började brinna kraftigt i ladugård i Norra Vånga i Vara kommun under söndagen. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand och man arbetade för att hindra spridning till intilliggande byggnader.
– Den kommer få brinna ner, säger Ove Carlsson vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

ANNONS
|

Larmet om branden kom in strax innan klockan halv fyra under söndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand i en ladugård och en tillhörande silo i Norra Vånga i Vara kommun.

– Vi har tre styrkor och 15 man som är där och jobbar just nu, sa Johannes Svensson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Enligt räddningstjänsten ska det inte finnas några djur i ladugården. Däremot så hotades några intilliggande byggnader av branden.

– Det finns byggnader som är hotade i närheten, det ska vara någon verkstadslokal som är hotad, sa Johannes Svensson.

ANNONS

Ingen skadad i branden

Ingen person ska ha kommit till skada. Branden ska inte heller innebära någon fara för allmänheten i området.

Enligt polisen misstänker man att branden startat i ett pannrum i ladugården.

– Vi kommer åka dit så småningom, men det kommer få brinna ner, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Vindar förvärrar spridningsrisken

Strax innan klockan 19 meddelade räddningstjänsten att byggnaden i princip brunnit ned, men att det fortfarande brinner och man koncentrerar sig nu på att hindra spridning till omkringliggande byggnader.

– Det ligger en maskinhall bara 20 meter från ladugården, det blir en väldig strålningsvärme mot den, man kan inte gå där då bränner man sig. Så vi har fått kyla ned maskinhallen med massor av vatten för att undvika att den fattar eld, berättade Ove Carlsson, räddningsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen till åtminstone midnatt för bevakning. Det blåsiga vädret har även förvärrat spridningsrisken.

– Vi kanske blir kvar längre än så, det beror på hur mycket det blåser. Ju mer vind desto snabbare brinner det ner, men det riskerar ju även att det kan blåsa iväg flagor, säger Ove Carlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS