Knivskärning på Bert Karlssons flyktingboende

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren på flyktingförläggningen Stora Ekeberg utanför Skara, som drivs av Bert Karlsson. Två personer har gripits efter händelsen.

ANNONS
|

Polisen larmades om händelsen klockan 23:35 på söndagskvällen. Ett bråk hade då uppstått på flyktingförläggningen Stora Ekeberg som ligger en mil öster omSkara.

– Det är boende som har bråkat, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

En man som bor på flyktingförläggningen blev knivskuren och fördes till sjukhus med skador i armen. Två andragreps av polis.

– Vi har inga uppgifter om hur det här startade, säger Staffan Sellbeg.

Stora Ekebergdrivs av Jokarjo ABsom ägs av Skaraprofilen Bert Karlsson. Och det är inte första gången som det uppstår bråk på anläggningen.

Den 15:e september förra året var etthundratal personer inblandade i ett stort bråk, som slutade med att polisen anlände till platsen med ett tiotal polisbilar och kunde lugna ner situationen.Bert Karlsson valde då att tona ner det hela.

ANNONS

– Bråket har fått för stora proportioner. Sådant här är vardagsmat hos oss och på andra flyktingboenden. Folk blir helt enkelt osams om olika saker, sa han i en intervju med GP.

Bara två veckor senare, den 30:e september, uppstod ett nytt bråk där en ung man blev knivskuren i bålen och i baken.

Den 23:e december var det dags igen. Då förekom både misshandel och olaga hot på Stora Ekeberg, och polisen fick återigen besöka platsen.

När GP når Bert Karlsson på måndagsmorgonen känner han inte till söndagskvällens knivskärning.

– Nej, tyvärr inte. Jag har över 60 olika anläggningar, säger Bert Karlsson.

– Men det här är en stor anläggning, och det är inte konstigt att det uppstår bråk ibland. Det gör det överallt, även om det inte alltid går lika långt som här. Det är olika människor som bor där, med olika åsikter och religioner.

Kan ni som driver anläggningen göra något för att förhindra bråken?

– Det skulle väl vara att anställa 100 poliser. Annars finns det ingen möjlighet att avstyra det. Det är fria människor som bor där och vi bevakar dem inte varje minut.

En förundersökning gällande grov misshandel har inletts efter söndagskvällens händelse.

ANNONS
ANNONS