Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Knivrån på apotek – anställda stängdes in i skrubb

  Personalen på ett apotek i Färgelanda stängdes in i lokalens städskrubb av två knivbeväpnade rånare.

  18.14 på fredagskvällen mottar polisen ett så kallat överfallslarm från ett apotek på Centrumvägen i Färgelanda. Polisen ringer då upp två gånger. Vid andra uppringningsförsöket svarar personalen och kan bekräfta att det inträffat ett rån på apoteket.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Två knivbeväpnade män – den ena i mask, den andra med en halsduk uppdragen över ansiktet – hotade personalen och begärde att få narkotika. I samband med rånet stängdes de anställda också in i en städskrubb i lokalen.

  – Rånet tog bara några minuter och de försvann snabbt från platsen i okänd riktning. Vi vet inte om de tog sig därifrån med bil eller till fots, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson.

  Platsen är nu avspärrad för teknisk undersökning. Då ska också utrönas om det finns någon övervakningskamera på apoteket som kan ha fångat upp brottet. Polisen har även sökt i närområdet efter de två misstänkta männen och stannat fordon för kontroll, men än så länge utan resultat.

  – De har alla fördelarna. Vi har ingen aning om vilken riktning de försvann i, varifrån de kom, och om de bara var två eller hade någon medbrottsling, säger Stefan Gustafsson.

  Med sig som byte fick gärningsmännen en okänd mängd narkotika. Ingen ska ha blivit skadad under rånet.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.