Knivrån i Kungsbacka

En man med en dödskalle-bandana för ansiktet och luvtröja knivrånade en McDonaldsrestaurang i Kungsbacka under tisdagskvällen.

ANNONS
|

Larmet om rånet kom in till polisen vid 21.46 på tisdagen.

– Han kliver in på McDonalds med mask för ansiktet, visar en svart fickkniv och säger "detta är ett rån". Masken ska ha varit en bandana med dödskalle på, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen ska sedan ha sprungit bort från platsen och polisen söker efter honom med hund i området. Mannen, som endast fick med sig några sedlar från restaurangen, ska ha varit klädd i svart luvtröja och blå jeans.

– Det är ju inte så mycket som sticker ut så det är om hunden får upp något spår, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Det finns inga uppgifter på att någon skadats i samband med rånet.

– Men av erfarenhet så vet man ju att personer som utsatts för ett rån kan vara skakade och skärrade.

I jakten på rånaren sökte polisens hundförare i området med vid midnatt avbröt man insatsen. Man hade då ännu inte kunnat gripa någon misstänkt.

– Men vi ger inte upp för det. Vi får se om vi hittar några övervakningskameror i området för troligtvis har den här personen inte promenerat hela vägen med den här bandanan för ansiktet. Vi är tacksamma om någon har sett eller hört något också, det kan vara till stor hjälp för oss, säger Ulla Brehm.

På onsdagsmorgonen berättar polisen att hundförarna hittat en kniv i samband med sök insatsen.

– Man har hittat kniven som användes i samband med rånet men vi har ännu ingen gripen, säger Thomas Fuxborg, polisen presstalesperson i region Väst.

ANNONS