Katten Raleigh återfunnen på Landvetter

ANNONS
|

– Det har fått ett lyckligt slut. Katten befinner sig i VIP-rummet i väntan på att få åka hem till Göteborg, säger Mikael Norman på Swedavia.

Under de senaste dygnen har personalen på Landvetter fått hjälp av ideella kattvänner för att hitta katten Raleigh. Men det var en person ur personalen som fick syn på katten i bagageanläggningen.

– Vi ringde ägarna som fick komma och locka fram den. Alla inblandade var väldigt lyckliga, säger Mikael Norman.

Alltihop började när Gudbjörn Valgeirssons amerikanska flickvän Monica Warwick äntligen skulle flytta till Sverige efter ett års långdistansförhållande. Med i flytten var katten Raleigh, men efter en miss i bagagehanteringen är katten sedan i fredags spårlöst försvunnen på Landvetter.

ANNONS

- De två första dagarna kändes det ganska overkligt, som ett dåligt skämt, säger Gudbjörn Valgeirsson.

Han, Monica Warwick och katten skulle alla anlända till Landvetter på fredagen. Katten kom först, efter en tre dagar lång flygtur i bur från Atlanta, via London till Göteborg. När Gudbjörn Valgeirsson skulle hämta ut katten vid fraktterminalen blev han först tillsagd att komma tillbaka senare eftersom ett problem hade uppstått. Nästa gång han kom tillbaka fick han beskedet att flygplatspersonalen hade tappat bort katten.

Buren hade av misstag hamnat bland det vanliga personbagaget och fraktats in på "fel sida" av säkerhetskontrollerna. För att komma tillbaka var den tvungen att röntgas.

- Det säger sig självt att katten inte kan sitta kvar i buren då. När vi öppnade buren slet den sig och tog sig in i restricted area, säger Fredrik Olsson, kommunikationschef vid Landvetter flygplats.

Tyvärr syns inte bilderna i GP:s app. De går istället att se på

m.gp.se
ANNONS