Försvunnen. Sedan den 19 mars har ingen av Julias Wendts vänner eller anhöriga varit i kontakt med henne. Hennes familj har nu anmält henne försvunnen och vädjar om information om var hon kan befinna sig.
Försvunnen. Sedan den 19 mars har ingen av Julias Wendts vänner eller anhöriga varit i kontakt med henne. Hennes familj har nu anmält henne försvunnen och vädjar om information om var hon kan befinna sig.

Julia, 22, spårlöst försvunnen i Colombia

Sedan den 19 mars har 22-åriga Julia Wendt från Mollaryd i Västergötland varit spårlöst försvunnen i Colombia. Julias familj har nu anmält henne försvunnen och vädjar om hjälp för att hitta henne.– Just nu känner jag bara skräck, vi bad henne att inte åka dit, säger Julias mamma Lena Wendt.

ANNONS
|

På juldagen reste 22-åriga Julia Wendt från Mollaryd i Herrljunga kommun till Ecuador i Sydamerika. I Ecuador lärde hon bland annat känna en amerikansk kille som hon sedan dess har varit i kontakt med via internet flera gånger om dagen.

Den 3 mars reste hon till Colombia för att studera spanska i staden Medellín där hon levt hemma hos en värdfamilj som hon kommit i kontakt med via couchsurfing.com

Sedan den 19 mars har ingen av hennes vänner, familj eller anhöriga haft kontakt med henne.

– Det började med att den här killen från New York letade upp Julias bror via internet och skrev ett mejl om att han var orolig för Julia. De hade lärt känna varandra i Ecuador och när Julia reste till Colombia reste han tillbaka till USA. Sedan dess har de haft kontakt flera gånger om dagen och plötsligt bröts bara kontakten, säger Julias pappa Leif Wendt.

ANNONS

Under måndagen valde Julias familj att gå ut med en efterlysning efter henne på Facebook. Familjen har även anmält Julia försvunnen hos polisen.

– Vi känner en polis som i sin tur känner en kollega som har jobbat i Colombia. Han har hjälpt oss att ta kontakt med polisen där borta. Värdfamiljen får inte lämna någon information om Julia så länge hon inte är anmäld försvunnen så just nu väntar vi på information därifrån. Förhoppningsvis vet de var Julia kan befinna sig, säger Leif Wendt.

Julias mamma berättar att familjen nu lever i stor oro.

– Julia har varit ute och rest i både Indien och Australien tidigare och det har funnits perioder då vi inte har haft kontakt med henne. Men då har vi vetat att hon varit vid platser där hon kanske inte har haft tillgång till internet, men nu har hon varit mitt i en stad, säger Lena Wendt.

Lena Wendt berättar att hon har svårt att sova och att hon sitter uppe på nätterna för att se om hennes dotter har svarat på meddelandena som hennes familj och vänner har skickat till henne.

– På Whatsapp kan man ju se om meddelanden har kommit fram, men inga meddelanden har nått fram till henne från oss eller den amerikanska killen sedan den 19:e. Just nu känner jag bara skräck. Den här staden Medellín är ju ingen trevlig stad och vi bad henne att inte åka dit. Julia har aldrig haft problem med droger eller något sådant, men vi är ju livrädda för att hon ska ha kommit i kontakt med fel personer, säger Lena Wendt.

ANNONS

Om någon vet något om Julias försvinnande uppmanar hennes familj människor att ta kontakt med polisen.

– Vi har varit i kontakt med hennes vänner och alla möjliga människor som har hört av sig under dagen. Men Julia kan ju ha lärt känna människor som inte vi känner. Vet någon var hon kan befinna sig är vi tacksamma för all hjälp, säger Lena Wendt.

Julia har enligt hennes mamma planerat att vara bortrest fram tills den 29 juni. Efter resan i Colombia var hennes plan att resa till Costa Rica och Kuba innan hemresan.

ANNONS