Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Enligt polisen har den unge mannen som hittades död i närheten av Läckö slott i helgen inte utsatts för något brott. I stället tyder allt på att det rör sig om ett olycksfall. Bild: Arkiv/Jerry Lövberg. 
Enligt polisen har den unge mannen som hittades död i närheten av Läckö slott i helgen inte utsatts för något brott. I stället tyder allt på att det rör sig om ett olycksfall. Bild: Arkiv/Jerry Lövberg. 

Inget brott bakom död man

Under söndagen hittades en ung man avliden på en åker i närheten av Läckö slott. Polisen misstänkte inledningsvis att mannen kan ha blivit mördad men har nu avfört brottsmisstanken. – Det finns inget på kroppen som tyder på att den utsatts för något våld, säger Lars Johansson, chef vid grova brott Skaraborg.

Det var under söndagen som en man i 25-års åldern hittades avliden på en åker i närheten av Läckö slott i Lidköpings kommun. Mannen hade anmälts försvunnen under natten till söndagen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen larmades till åkern av en privatperson som såg hur mannen låg livlös i terrängen i anslutning i anslutning till Läckö camping några hundra meter från Läckö slott. 

Ingen brottsmisstanke

Då polisen inte kunde avgöra hur mannen avlidit inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp. Men efter att delar av obduktion blivit klar har alla polisen ändrat uppfattning och man har nu avfört brottsmisstanken. 

I stället tyder allt på att mannens död rör sig om ett olycksfall. 

– Vi har avfört brottsmisstankarna, det finns inget på kroppen som visar att den utsatts för något våld, säger Lars Johansson, chef vid grova brott Skaraborg. 

Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd då den totala obduktionsrapporten inte är färdig än. 

Överensstämmande vittnesmål

Efter att mannen hittades död har polisen arbetat med att kartlägga vad mannen har gjort och var han har befunnit sig från innan han anmäldes försvunnen till att han hittades död. Bland annat har flera personer i den avlidne mannens bekantskapskrets förhörts av polisen. 

Deras vittnesmål stämmer överens med polisens teori om att mannens död är ett olycksfall. 

– Det är därför vi har avfört brottsmisstanken, det stämmer överens, säger Lars Johansson. 

Den definitiva obduktionsrapporten väntas vara klar om ungefär tre veckor. 

– Men enligt det preliminära vi har fått så finns det inget som visar att det är någon annan som är inblandad i det här, säger Lars Johansson. 

LÄS ÄVEN: Ung man hittad död nära slott i Västsverige

Mest läst