Gert Kjellberg.
Gert Kjellberg.

Icke-politiker tar över S-platser

ANNONS
|

GP skrev för några veckor sedan om S-avhoppen från Tjörn Miljö AB. Öns största politiska parti ville inte längre ha någon styrelserepresentation i det kommunala bolaget. Bristfällig skötsel och begränsad insyn angavs som skäl.

Vid förra kommunfullmäktige återremitterades frågan och i torsdags fanns den därför återigen på dagordningen. Valberedningens ordförande Gunnemar Olsson (FP) återupprepade då sina förslag till nya styrelserepresentanter från oppositionen – Lars Carlsson (Kommunalt alternativ) och Tord Jansson (SD).

Efter en kort ajournering och lanserade då plötsligt Socialdemokraterna två egna kandidater. Ingen av dem är politiskt aktiv, men båda har på andra sätt varit delaktiga i den kommunala debatten. Och efter viss parlamentarisk förvirring valdes de till slut in.

ANNONS

– Jan Johansson är ordförande i Kållekärrs vägförening och har ett brett folkligt nät, så han blir en bra representant. Gert Kjellberg har visat sig vara en intresserad och engagerad kommuninvånare, som är duktig på att göra medborgarnas röst hörd, säger oppositionsrådet Benny Andersson (S).

Rönnängsbon Gert Kjellberg, som bland annat såg till så att förvaltningsrätten stoppade den omdebatterade försäljningen av Ängeviksladan och varit en av kommunens fränaste kritiker i sjöbodsfrågan, är glad över sitt nya uppdrag.

– Jag är ingen politiker och inte socialdemokrat, men jag ska försöka vara en sorts bondförnuftskonsult och gå in i det här med kritiska ögon. Tidigare har inte allianspolitikerna velat prata med mig, nu blir de tvungna att göra det, säger han.

ANNONS