Ica-butiken inför 18-årsgräns på ägg

Ica-butiken i Bollebygd har tagit till ett annorlunda knep för att stoppa vandalismen från att "äggskalera" i samhället. I affären är det numera inte bara folköl, tobak och trisslotter som har 18-årsgräns - utan även ägg. – Det har kastats lite ägg i området och vi ville driva lite med grabbarna som har gjort det, säger butikschefen Carl Prammefors.

ANNONS
|

Efter att bostadshus och bilar i veckan har attackerats med ägg i Bollebygd, mellan Borås och Göteborg, har Ica-butiken på orten agerat.

Framför ägghyllan i butiken har personalen nu placerat ut skyltar som normalt visar att det är 18-årsgräns för att köpa folköl och strukit över ordet "folköl" och istället ersatt det med "ägg".

På skylten möts kunderna också av meddelandet: "Då det tyvärr förekommer äggkastning på byggnader har vi valt 18-årsgräns på att köpa ägg.”

Tänkt som lokalt skämt

Tilltaget var enligt butikschefen Carl Prammefors tänkt som ett lokalt skämt för att driva med ungdomarna som tros ligga bakom den senaste tidens äggkastning. Efter att en kund skickat en bild på skyltarna till Aftonbladet har nyheten om 18-årsgränsen för att köpa ägg dock spridit sig som en löpeld över hela landet.

ANNONS

– Det är många kunder som tycker det här är lite roligt. Det är inte så att vi nekar någon att köpa ägg. Men det är klart, kommer det in ett gäng 14-15 åringar som vill köpa ett par hundra ägg kanske vi inte kommer att sälja det till dem.Det har kastats lite ägg i området och vi ville driva lite med grabbarna som har gjort det istället för att hänga ut dem. Förhoppningsvis kanske det får dem att tänka till, sägerCarl Prammefors.

Inget jätteproblem

Äggförbudet är bara tänkt att gälla under en kortare period. Till påskhoppas Carl Prammefors att det inte längre kommer att behövas legitimationför att köpa ägg.

– Det här är inte ett jättestort problem i Bollebyggd, men det är klart att vi inte vill att det ska kastas ägg på hus eller bilar, sägerCarl Prammefors.

ANNONS