Hus brinner i Kungälv

En våldsam brand rasar i ett fritidshus i Hålta, strax utanför Kungälv. Flera bilar från räddningstjänten jobbar med släckningsarbetet. - Det brinner ganska mycket, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid 22.30-tiden på söndagskvällen som SOS Alarm larmades om en brand i ett fritidshus utanför i Kungälv. Till platsen ryckte både räddningstjänst, polis och ambulans ut.

- Det brinner ganska mycket, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Enligt polisen ska det röra sig om någon form av fritidshus. Ingen person ska ha befunnit sig i huset.

- Det ska vara ett gammalt sommarhus utan el, säger Johan Ljung.

Kraftig rökutveckling

Vittnen på platsen berättar om en kraftig röutveckling och att fyra brandbilar och ett ledningsfordon från räddningstjänsten snabbt tog sig till platsen, liksom polis och ambulans.

ANNONS

- Om det är en villa eller sommarstuga är svårt att se, men det ryker rejält från huset, berättar vittnet. När Göteborgs-Posten pratar med husets ägare bekräftar personen att huset brinner och berättar att inga personer befinner sig kvar i huset. Vid 23.40-tiden verkar det som att branden är under kontroll, enligt polisen. - Huset har inte brunnit ner till grunden. Det har brunnit i källaren och övervåningen är rökskadad. Det verkar som att det är några ljus som stått glömda som orsakat branden, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Polisen har inletten förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS