Hund räddade hus från att brinna ner

På torsdagen började det brinna i en villa i Älvängen. Ingen skadades och huset klarade sig med mindre skador. Något som ägarna kan tacka hunden för, enligt räddningstjänsten.

ANNONS
|

– Nu blev det lite materiella skador. Men i det stora hela så räddade hunden huset och familjen. Det är ju roligt, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus Räddningstjänstförbund.

Strax efter klockan halv sju på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Älvängen i Ale kommun.

Hunden började skälla

Branden startade på altanen och spred sig snabbt upp mot husets vägg. Enligt räddningstjänsten var förloppet sådant att det inledningsvis var fara att huset skulle brinna ned.

Personerna befann sig i huset och lade först inte märke till branden på utsidan. Men det gjorde hunden som befann sig ute på gräsmattan.

ANNONS

– Hunden började skälla och uppmärksamma dem på att det brann så de kunde släcka det mesta själva med en brandsläckare, säger Kristoffer Gottlieb.

"Hunden gjorde ett jättebra jobb"

När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte de att värmen redan hade spridit sig upp i väggen. För att säkerställa att branden inte hade spridit sig var de därför tvungna att bryta upp delar av väggen, men kunde senare konstatera att huset var utom fara.

Vid halv 19.30-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen.

I och med att räddningstjänsten bröt upp väggen blev det materiella skador på huset, men ingen person skadades i branden. Vilket ägarna kan tacka hunden för, enligt Kristoffer Gottlieb.

– Hunden gjorde ett jättebra jobb vilket räddade huset och personerna också, äger han.

ANNONS