Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Hund räddad från klippavsats

  Räddningstjänsten har fått rycka ut för att undsätta en hund som fastnat på en klippavsats vid Storsjön i Borås kommun. För att kunna rädda vovven i nöd behövde man klättra från en båt till klippavsatsen. – Det var lite besvärligt att komma upp till hunden, säger larm- och ledningsoperatör vid Södra Älvsborgs räddningsförbund.

  Hur hunden lyckats hamna på klippavsatsen är ännu oklart. Men nu kan den inte ta sig därifrån. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Hunden verkar inte kunnat ta sig upp från avsatsen och det ska ha varit vatten runt resten av klippan, så vi skickade dit en enhet, säger larm- och ledningsoperatören vid Södra Älvsborgs räddningsförbund.

  Larmet kom vid fyratiden på torsdagseftermiddagen. Inledningsvis var det oklart hur räddningstjänsten skulle undsätta hunden.

  – Antingen skulle de klättra ner till den eller hämta den via båt, säger larm- och ledningsoperatören.

  När GP hörde av sig till räddningstjänsten strax innan klockan fem var informationen fortsatt knapphändig om hundräddningen.

  Dramat fick ett lyckligt slut. Strax innnan klockan sex på torsdagseftermiddagen var hunden räddad och återförenad med sin ägare.

  – Det var lite besvärlig terräng och vi fick mycket riktigt klättra upp och rädda den från en båt, säger larm- och ledningsoperatören.

  Hunden mådde under omständigheterna bra och verkade vara vid gott mod vid räddningen. VIlken hundras det var framkommer inte av räddningstjänstens uppgifter.

  – Men det var ingen stor hund, säger han.

   

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.