Hund gick till våldsam attack mot sin ägare

En hund gick till våldsam attack mot sin ägare i Kungälvs kommun tidigt på fredagsmorgonen. Ett vittne som ska ha försökt hjälpa den skadade hundägaren uppger att denne hotats med gevär. Hundägaren nekar till anklagelserna.

ANNONS
|

Det var strax efter åttatiden på fredagsmorgonen som hundattacken ska ha ägt rum. En person som befann sig längre bort ska ha blivit vittne till händelsen, och satt sig i bilen för att åka och fråga hundägaren hur det stod till. Då ska den hundbitne mannen ha hotat vittnet med ett gevär.

Vittnet larmade polis som åkte ut till platsen och hundägaren kördes till sjukhus för att få vård för hundbetten som han fick på båda armarna.

– Mannen är gripen och misstänkt för olaga hot och hans hund befinner sig på ett hundcenter. Varför mannen riktade geväret mot vittnet är oklart, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst, på fredagen.

ANNONS

Hundägaren, som ska ha släppts efter förhör med polis, nekar till att ha hotat någon med gevär. Han säger till GP att han beklagar om någon uppfattat honom som hotfull och beskriver en förvirrad situation där hans enda fokus var att ingen annan person skulle bli skadad av hunden.

– Jag var helt enkelt livrädd för att någon annan person skulle bli attackerad, säger han.

Enligt hundägaren har djuret aldrig tidigare attackerat en människa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS