Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Hotfull man säkrad av insatsstyrkan

På onsdagen var polis på plats vid en lägenhet i Trollhättan där en man med kniv uppträtt hotfullt mot flera personer. Mannen ska även ha kastat flaskor och hett vatten mot polis inifrån lägenheten där han uppehöll sig. Efter ett antal timmar lyckades polisen säkra mannen.

ANNONS
|

Det första larmet inkom till polisen vid halv elva-tiden på onsdagen. En man hade då med kniv hotat personer ute på gatan.

– Han har även gjort utfall och försökt hugga ett par personer med kniven, men de kom undan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Därefter har mannen gått in i en lägenhet. Även polisens insatsstyrka och polisens förhandlare var på plats för att få ut honom ur lägenheten.

– Han är utåtagerande och har kastat flaskor och hett vatten mot polisen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Ingen person ska ha kommit till skada.

– Vi försöker se till att ingen skadas och få ut honom oskadd, han mår inte bra som det verkar, därför går vi varligt fram, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Strax innan klockan halv tre på onsdagen uppger polisen att mannen säkrats av polisens insatsstyrka.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till grov misshandel, men meddelar att fler brottsrubriker kan tillkomma.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS