Hotade bilist med pistol

ANNONS
|

Det var vid halv sextiden på en gata i centrala Halmstad som en bil körde upp jämsides med en annan bil. En person drog fram ett pistolliknande föremål och riktade det mot målsägarens bil. Han ringde då till polisen och berättar vad som hänt.

När polisen kommer till platsen var bilen borta men efter att ha letat i närområdet kunde man hitta bilen på Hospitalsgatan. Fyra personer, alla mellan 20 och 25 år gamla, satt i bilen och greps, misstänkta för olaga hot. I bilen hittade polisen även pistolen, en soft air-gun.

- Patrullen säger att det ser ut som en soft air-gun, men anmälaren vet inte om den är riktig eller ej. Han tar hotet på fullt allvar och chansar naturligtvis inte i det läget, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i region Väst.

ANNONS

Alla fyra får följa med till stationen för fortsatt utredning och pistolen tas i beslag.

Är det någon skillnad på om det är ett luftvapen eller en riktig pistol?

- Om man tar en parallell där man går in i en Ica-butik och har med sig en soft air-gun och rånar dem på pengar och samma scenario med ett riktigt vapen. Kassörskan vet inte om det är ett riktigt vapen eller ett luftvapen, säger Christer Fuxborg.

- Sedan i en tingsrättsförhandling kanske domaren ta hänsyn till att det inte är ett riktigt vapen. Men i inledningsskedet är det detsamma.

ANNONS