Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Henrik, 43, lyxade till vardagen på äldreboende

Efter en miss i köket beslutade en butik i Älvängen att auktionera ut en grillbricka. Henrik Kadfors, 43, passade då på att göra en god gärning och budade hem brickan för att sedan skänka den till äldreboendet Pilgården i Lilla Edet. – Det kan alltid vara lite roligt för de boende att få något extra, säger Henrik Kadfors.

Det var under fredagen som Coop Extra i Älvängen utlyste en auktion av en grillbricka på sin Facebooksida efter en miss i köket. En av dem som såg auktionen var Lilla Edet-bon Henrik Kadfors, 43 år. 

Han äger en bilverkstad och kom då på idén att buda på brickan via sin firma för att sedan skänka den vidare. Äldreboendet Pilgården i Lilla Edet kom snabbt upp i tankarna som en möjlig kandidat för den fina måltiden. 

– Någon hade skrivit att Coop Extra borde skänka bort den istället för att ha auktionen då tänkte jag att gör inte de det så kan jag göra det. Då kan jag bjuda på den och kanske ge den till någon som vill ha den extra mycket. Det kan alltid vara lite roligt för de boende att få något extra, säger Henrik Kadfors. 

Positiva reaktioner

Henrik Kadfors känner själv ingen som bor på Pilgården, men valde det efter att ha funderat på vilka i Lilla Edet som skulle uppskatta brickan med mat. Efter att han vunnit auktionen kontaktade han boendet och frågade om de var intresserade, vilket de var. 

– De blev jättetacksamma och då åkte jag dit idag och överlämnade den. De var väldigt positiva reaktioner, säger Henrik Kadfors. 

Han fick tyvärr inte träffa några boende men personalen var väldigt glada och berättade att matbrickan skulle ätas under eftermiddagen. Henrik Kadfors hoppas att han bidragit till att ge de boende en lite lyxigare lördag. 

– De var jättetacksamma, boendet är tydligen relativt nyöppnat så de hade inte varit med om något liknande tidigare. Jag tyckte det var en kul en grej. Jag kunde ju inte äta 18 portioner grillat själv, man gör det lilla man kan göra för att glädja någon, förhoppningsvis får de glädje av det, säger Henrik Kadfors. 

"Oj, oj vad fint"

Connie Möller och Lena Block är undersköterskor på Pilgården och var de som tog emot presenten av Henrik Kadfors. 

– Vi blev lite tagna på sängen, vi blev väldigt, väldigt glada. Vi håller på att duka upp det här för att vi ska servera det nu till kvällen, vi är verkligen är tacksamma, säger Connie Möller. 

Hon berättar att de boende har märkt att det är något speciellt på gång då personalen dukat upp fint inför kvällens middag, och hon tror att det hela kommer bli väldigt uppskattat. 

– "Oj, oj vad fint" har de sagt. De var verkligen glada, maten är otroligt fin annars också här på boendet, men det blir lite annat med den här maten, många som uppskattar detta verkligen. Vi blir väldigt glada, säger Connie Möller. 

Hoppas att fler vill bidra

Själv har han inte gjort något liknande tidigare, men berättar att det mycket väl kan bli fler gånger i framtiden. Henrik Kadfors hoppas även att fler vill vara med och bidra i framtiden.

– Det är alltid bra om man kan hjälpas åt och glädja andra, man behöver ju inte vara ensam, det kan ju finnas fler som vill vara med, säger Henrik Kadfors. 

Mest läst