Hemtjänstpersonal misstänks ha stulit diamantringar

En äldre kvinna i Uddevalla kommun kan ha blivit bestulen på två diamantringar. Anhöriga misstänker att någon från hemtjänsten har tagit dem. Det framgår av en Lex Sarah-rapport som upprättats av socialtjänsten.

ANNONS
|

Det skriver Bohusläningen.

Enligt rapporten har ringarna legat i ett smyckeskrin, som bara ett fåtal personer har känt till. I mitten på maj ska kvinnan ha bett sina anhöriga att se efter om ringarna låg i skrinet. När de tittade i skrinet låg ringarna där, men två veckor senare var de borta.

Dottern har uppgett för socialtjänsten att det bara är hon själv och personal som har nyckel hem till kvinnan. Händelsen är polisanmäld.

Maria Bratt är sektionschef inom hemtjänsten i kommunen, där en intern utredning pågår.

– Vi har en person som tittar på vad som hänt, pratar med de inblandade och går igenom våra rutiner och riktlinjer.

ANNONS

Maria Bratt tycker inte att det är särskilt vanligt med stölder inom hemtjänsten och hon ser ingen ökning under semestern när det är många vikarier.

Anders Ragnesten, utredningschef inom Uddevallapolisen säger att det inte är helt ovanligt att människor blir bestulna, men han vill inte sätta den här typen av händelser i samband med hemtjänsten.

– Det är inget som talar för eller emot att det är hemtjänsten. Frågan är öppen under utredningen. Det kan vara någon annan besökare eller granne som varit inne i bostaden, säger han.

ANNONS