ARKIVBILD.
ARKIVBILD.

Harar orsakade brand i polisbil

ANNONS
|

- Tydligen har krocken tagit illa, först började vattentempen blinka, sedan oljelampan och när kollegorna körde tillbaka mot stationen började det ryka från motorn. När de stannade och öppnade huven såg de att det brann, berättar Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i region väst.

Ingen av poliserna skadades fysiskt vid olyckan. Bilen fick bärgas och de två poliserna fick transporteras tillbaka till stationen och bytte bil.

Två timmar senare, strax efter klockan 04 upptäckte samma patrull en vit bil som körde konstigt och som dessutom saknade registreringsskyltar.

- De blev intresserade av bilen och stannade den, när ena kollegan klev ur bilen blev han påkörd av bilen. Han fick uppsöka sjukhus och har en förmodad fraktur i foten, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Polisen har inte gripit någon men Christer Fuxborg har god förhoppning om att hitta gärningsmannen.

- Vi har fabrikatet på bilen och vet att det satt en person i den så vi tror att vi snart kan hitta personen, säger han.

Hur vanligt är det att poliser blir påkörda?

- Lyckligtvis är det sällan så att någon blir skadad. Men det händer att kollegor behöver slänga sig åt sidan när någon försöker köra på dem.

- Men nu stod han bredvid bilen och hade ingen stans att ta vägen och fick foten under bilen.

ANNONS