Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050 Bild: Pontus Lundahl/TT

Halt på vägarna – och mer regn

På tisdagskvällen och natten ryckte räddningstjänsten ut på flera olyckor i Västsverige med en gemensam nämnare: Halka. Från och med onsdag väntas det bli regn och rusk.

SMHI gick på tisdagen ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka i Västra Götaland och Bohuslän. Varningen gäller för natten mot onsdagen och framåt morgonen.

Vägarna har fryst på

Under tisdagskvällen var räddningstjänsten ute på flera olyckor runt om Göteborg. Vid flera av olyckstillfällena ska det ha varit rejält halt på platsen.

Även polisen uppmanade trafikanter att ta det försiktigt i trafiken.

– Det är halt. Våta vägbanor och en sjunkande temperatur är en ekvation som är direkt farlig i trafiken. Man ska se till att hålla hastigheten, avstånd och naturligtvis ska bilen vara utrustad med vinterdäck, berättade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Mildare luft på onsdagen

Under onsdagen förväntas mildare luft dra in över Västra Götaland igen.

– Men det kommer också in ett nytt nederbördsområde och i inlandet kan det falla ner som blötsnö. Det bör smälta undan rätt så fort på vägarna, men kan lägga sig på vissa platser och göra det lite moddigt, säger Kristoffer Molarin.

Enligt Ingrid Eronn, också meteorolog vid Foreca, kommer det bli en del snöinslag i inlandet under onsdagen och torsdagen.

– Under helgen kan det bli klart och kallt. Det passerar ostadigt väder på torsdag och fredag och stabiliserar sig på lördagen. På söndag ser det ut som att solen kan komma, men då blir det kallt, säger Ingrid Eronn.

Mest läst