Halländsk minkuppfödare trakasserad igen

Minkuppfödaren Niklas Pettersson har ännu en gång utsatts för trakasserier mot sitt hem och sin minkfarm i Falkenberg. En kvinna i 30-årsåldern har gripits efter helgens händelser. Hon är misstänkt för misshandel, olaga intrång, brott mot knivlagen och narkotikabrott, skriver Hallands Nyheter. – Det här är återigen en attack mot min minkfarm. De trakasserar mig hela tiden, säger minkuppfödaren Niklas Pettersson till GP.

ANNONS
|

Under helgen som varit har Niklas Pettersson återigen fått ovälkommet besök på sin minkfarm.

På lördagen kom ett gäng människor på besök till hans hem, under förevändning att de lekte bus eller godis. De stod och filmade och bad honom komma ut, enligt Niklas Pettersson.

– I söndags var det en kvinna som gick på ett område på minkfarmen. Jag vet inte vad det var för kvinna. Hon betedde sig lite märkligt. Det kändes som att hon ville reta migså jag var tvungen att ringa polisen. Jag ville få henne att stanna tills att polisen kom, men så knäade hon mig i skrevet. Det gjorde rätt så ont, säger han.

ANNONS

Hallands Nyheter, som var först med att skriva om händelsen, uppger att kvinnan misstänks för flera brott:misshandel, olaga intrång, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

– Jag kan bekräfta att vi har haft en brottshändelse med en situation på en minkfarm i helgen. Vi har en person gripen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det är inte första gången som Niklas Pettersson trakasseras i sitt hem på grund av sitt arbete som minkuppfödare, menar han.

LÄS MER:Minkuppfödaren Niclas: "Mordhot mot mig och min familj"

"Det är jobbigt"

GP har tidigare skrivit om hur han för en tid sedan utsattes för ett mordhot riktat mot honom och sin egen familj.

Ett skelett hängande i en snara lades upp på sociala medier, tillsammans med en handskriven lapp med texten"Niclas f d minkfarmare".

– Det känns som ett mordhot mot mig och min familj, både lappen och att de kommer hem till mitt hem på det sättet,sa han då.

Dessutom hade drygt 20 personer samlats utanför bostaden.

– Det är jobbigt. Men jag har många som stöttar mig. Antalet gånger jag får besök av aktivister är snart tvåsiffrigt, men jag vet inte. Jag försöker glömma det så fort jag kan efteråt, säger minkuppfödaren Niklas Pettersson till GP och fortsätter:

ANNONS

– Det här är återigen en attack mot min minkfarm. De trakasserar mig hela tiden.

ANNONS