Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hög fart på E 6 förbi brobygget

Polisen har mätt hastigheten förbi bygget av en ny gång- och cykelbro på E 6 i Kungälv. Och ibland går det rejält fort. … – De sätter andra människors liv på spel, säger Niklas Törnqvist, trafikpolis.

Det var Svevia som hörde av sig till polisen om att få sätta upp en fartkamera vid brobygget över E 6. Under de två veckor som kameran satt uppe fångade kameran en bilist som körde 140 kilometer i timmen förbi bygget där hastigheten sänkts till 60, vilket Kungälvs-Posten var först att skriva om.
– Ja, trafiken har gått på tok för snabbt, säger Gustav Engström, platschef för Svevia som bygger bron.

– Det är fruktansvärt och väldigt respektlöst, säger Niklas Törnqvist.

Är folk dåliga på att respektera hastigheter kring byggen?
– Ja, det är ett problem, det ser man ju. De har ju inte mycket till skydd de som arbetar, oavsett om du kör i en lägre hastighet, säger Niklas Törnqvist.
– Det jag tycker är värst är att de sätter andra människors liv på spel. Det finns ju en anledning till att sätta ner farten till 60.

Niklas Törnqvist berättar att det var obehagligt när han och kollegorna satte upp fartkameran.
– Det var inte roligt, fy fasen. Där står vi med blåljus för att skydda oss, vi har gula jackor och allt och ändå saktade de inte ner. Det är respekten som inte finns, säger han.

Gustav Engström uppger att påfarten från Marstrandshållet ut på E 6 nu kommer att kortas. Det ska även sättas upp barriärer och tränga till utrymmet så att det känns smalare för att få ner hastigheten till de 60 kilometer i timmen förbi brobygget som pågår till och med maj.

Mest läst