Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: TT
Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: TT

Hästsläp vält - väg avstängd

Ett hästsläp som vält skapar just nu kaos på på E18 i Värmland. Släpet välte när personbilen det var kopplat till körde i diket. En person har körts till sjukhus och en veterinär har larmats till platsen för att undersöka hästarna.

ANNONS
|

Vid 17-tiden körde en personbil med ett hästsläp på E18 i höjd med Väset mellan Kristinehamn och Karlstad i Värmland.

– Vi har precis kommit fram till platsen. Det är helt stopp i trafiken och det är eventuellt en häst i släpet, berättadeBo Jansson, presstalesperson vid polisen i Värmland kort efter olyckan.

"Hästarna är vid liv"

Enligt räddningstjänsten har det färdats två hästar i hästtransporten - varav en av hästarna har lyckats ta sig ur på egen hand.

– Vi har hand om båda hästarna vid platsen. Det är helt stopp i trafiken i båda riktningarna just nu för att vi inväntar en veterinär som ska ta sig till platsen. Föraren är förd till sjukhus med okända skador och hästarna är vid liv, men veterinären får avgöra om de har kommit till skada, säger Björn Johansson,räddningschef i beredskap i Karlstadregionen.

ANNONS

Vid 18-tiden öppnade polisen upp trafiken i östlig riktning mot Mariestad för trafik.

– Jag vet inte hur lång tid vi kommer att ha vägen avstängd, men nu släpper vi på lite längs E18 i riktning mot Mariestad, säger Bo Jansson.

Strax före 20-tiden uppger polisen att vägen fortfarande är avstängd och bärgning pågår.

- Vi kommer nog kunna släppa på trafiken snart igen, säger Bo Jansson.

Hästarna har blivit hämtade av hästtransport.

ANNONS