Här vandrar kronprinsessan Victoria i Skara

ANNONS
|

Ingen Eriksgata, men väl dagsvandringar i naturen i vartenda landskap i Sverige. Det har kronprinsessan Victoria föresatt sig att genomföra de närmaste åren, och vad passar väl då bättre än att starta i sitt eget hertiginnedöme Västergötland?

Under lördagens vandring, i sällskap med maken prins Daniel med flera, besökte hon bland annat berget Billingen. En timmes halkig uppförbacke längs pilgrimsleden i bitvis rejält regnande var inget som fick kronprinsessan att banga, enligt TT.

Det var i samband med kronprinsessans 40-årsfirande som hon kom på att hon ska vandra genom Sveriges landskap, varav Västergötland var första besöket.

LÄS MER:Victoria fyller 40 –Kronprinsessans liv i bilder

ANNONS

Avslutades vid Hornborgasjön

Varnhems klosterområde och Hornborgasjön var andra mål efter vägen på denna första landskapsvandring som avslutades vid Hornborgasjön.

Vandringen var totalt dryga 13 kilometer.

"Med vandringarna vill kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider, samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här",

"Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse"meddelas det på kungahusets hemsida.

ANNONS