Här klättrar de upp för masten

Flera maskerade personer har tidigare klättrat i den mast som knäcktes på Trollberget utanför Borås i går kväll. Klättringen filmades och publicerades på Youtube för fyra dagar sedan, enligt flera medier.

ANNONS
|

Videon, som först publicerades på Youtube för några dagar sedan, ska vara från den 12 maj enligt TT. I den ser man hur 3-4 personer, som kallar sig för "Pride of Sweden", klättrar upp för Häglaredsmasten utanför Borås.

I den över två och en halv minuter långa filmen är personerna maskerade med både huvor och sjalar över ansiktet. De filmar hela vägen från start, till toppen av masten med flera kameror.

Vissa fynd i som har gjorts i samband med den tekniska undersökningen av masten under måndagsförmiddagen styrker misstankar om brott. Mende stärkta misstankarna har inget att göra med filmen där flera maskerade personer syns klättra i masten.

ANNONS

Enligt BT har de maskerade personerna som syns i filmen nu avförts från utredningen.Polisen har förhört delar av gruppen och konstaterat att de inte har något med sabotaget att göra.

ANNONS